Het effect van behang

Behang brengt sfeer in een kamer, dankzij de bijzondere kleuren, patronen en dessins. Wij geven tips over originele manieren om een kamer op een bijzondere manier in te richten met behulp van behang!

Met behang breng je sfeer in een ruimte
 • Behangen in een bepaalde vorm

  Behang kiezen voor je kind is een belangrijke beslissing. Tijdens de babytijd, peuter-, kleuter-, en tienerjaren ontwikkelen de hersenen zich in een hoog tempo en absorbeert een kind heel veel informatie binnen de omgeving waarin zij/hij zich begeeft. Patronen en kleuren hebben dus niet alleen een bijzonder effect op de uitstraling van de kamer, maar ook op de gemoedstoestand van je kind. Met behang kun je ruimtes tevens kleiner of groter doen lijken, rustiger of juist drukker. Als de ruimte klein is, kun je het beste met lichte kleuren werken, zoals met het Vogels behang van Bibelotte. Een deel van de muur behangen in de vorm van een vierkant of een cirkel geeft een ruimtelijk effect. Een tip om de muren langer te doen lijken: creëer een lambrisering door de onderste helft van de muur te behangen. Zelfs als je ervoor kiest één muur te behangen en de rest te verven, geeft een patroon nét even wat extra sfeer aan een kamer.

 • Geometrische patronen

  Geometrische patronen in behang hebben een bijzondere visuele werking op een kamer. Het meest traditionele geometrisch patroon is de driehoek. Bij Bibelotte is de driehoek vervangen voor zachtere, bijzondere vormen zoals de Honingraat, het Boogje en de Wieber. Alle vormen, patronen en kleuren van de behangcollectie van Bibelotte zijn speciaal ontworpen voor baby-, kinder-, en tienerkamers en zijn plezierig, relaxerend en bovenal: vrolijk!

 • Mix & Match
 • Mix en match verschillende patronen behang

  Wees vooral niet terughoudend als het aankomt op het mixen en matchen van verschillende soorten behang. De behangcollectie van Bibelotte is speciaal ontworpen om elkaar te complimenteren. Enkele bijzondere behang combinaties zijn de Madelief geel en het Lijnenspel geel. Of de Peertjes groen en de Sprinkels zeegroen. Door een iets opvallender patroon met een rustiger patroon te combineren, creëer je stijlvolle combinaties.

 • Behang gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes

  Onze behangcollectie verleent zich overigens niet alleen voor de baby-, kinder-, of tienerkamer. Bij een gezin thuis zijn er genoeg gemeenschappelijke ruimtes waar kinderen veel gebruik van maken en eventuele spullen achterlaten, zoals bijvoorbeeld de hal, de trap en hoekjes in de woonkamer of keuken. Door delen van deze ruimtes te behangen geef je de spullen van je kinderen een plaats waar deze thuishoren en onderdeel van het interieur lijken. Ons behang kan overigens ook gebruikt worden voor het transformeren van meubels, waaronder gangkasten, schoenenkasten of dressoirs die gebruikt worden om spullen van kinderen in op te bergen. Door de lades of deuren hiervan te behangen, creëer je een speels, stijlvol effect in je interieur. Je kinderen zullen het bovendien geweldig vinden dat zij betrokken worden in het interieur!

 • In de hal
 • Creatieve oplossingen met restjes van behang

  Heb je nog restjes over van behang? Als je deze bewaart, kun je hier super creatieve dingen mee doen! Denk bijvoorbeeld aan het behangen en inrichten van een poppenhuis, dat geïnspireerd is op het huidige interieur. Een poppenhuis is een prachtig cadeau voor zowel jongens als meiden, waar uren speelplezier aan beleeft kan worden! Een ander leuk idee? Gebruik mooie fotolijsten om de restjes behang in te lijsten en hang deze langs de trap, in de badkamer van de kinderen of op een andere plek waar de kinderen vaak voorbij lopen.

  Benieuwd naar de behangcollectie van Bibelotte? Bekijk alle prachtige patronen, kleuren en dessins hier.