Kunst in de kinderkamer

Kunst in de kinderkamer kan écht een verrijking zijn van de ruimte. Bovendien stimuleert het ophangen van zelfgemaakte creaties van je kinderen het zelfvertrouwen! Vandaag geven wij je 5 tips om prachtige artwall voor in de kinderkamer te maken.

Een mooi zelfgemaakt schilderij aan de muur geeft een kinderkamer karakter!
 • Schilderijen maken

  Een mooi (zelfgemaakt) schilderij aan de muur hangen geeft een kinderkamer karakter en geeft je kleine ongetwijfeld een gevoel van trots! Je kunt je kleine vragen in het thema van de kinderkamer iets te schilderen of gewoon de fantasie volledig de vrije loop te laten. Ook indien je kind nog te klein is om zelf te schilderen, kun je een handafdruk of voetafdruk maken met behulp van vingerverf en deze ophangen. Dit dient gelijk als een erg lieve herinnering voor later.

 • Knipsels en poëzie

  Kom je een mooie afbeelding of een knipsel tegen in een tijdschrift? Knip deze uit en hang deze op in een mooie lijst, zoals de Moebe lijsten! Door een eenvoudig knipsel te framen, kan deze eruit komen te zien als een echt kunstwerk. Collages maken van tijdschriften en inspiratie bladen zijn ook erg bijzonder. Je kleine kan hier eventueel bij helpen, door te helpen met lijmen of afbeeldingen uit te zoeken. Houdt je van poëzie en kom je een mooi gedicht tegen voor in de kamer van je kind? Ook deze staan mooi aan de muur en voegen een sentimentele ‘touch’ toe, zoals bij de Poster Dromen. Of schrijf een gedicht op mooi briefpapier over en je kleine heeft een mooie herinnering voor later.

 • Herinneringen
 • Betrek je kleine

  Vraag je kind om een afbeelding te tekenen van het gezin, van de hond of van zijn/haar lievelingsknuffel. Dit zijn leuke herinneringen om te bewaren voor later en voegen kleur en persoonlijkheid toe aan de kinderkamer. Daarnaast kan wall-art ook leerzaam zijn, bijvoorbeeld door een oude wereldkaart op te hangen of het alfabet te tekenen en dit op te hangen. Of wat dacht je van een kaart met de verschillende emoties voor een time-in hoekje? Hierbij kan je kind aanwijzen hoe hij/zij zich voelt en leren zij met emoties om te gaan.

 • Mix en match

  Door meerdere kunstwerken met elkaar te combineren maak je een waanzinnig mooie art-wall voor de kinderkamer. Wees niet bang om meerdere soorten tekeningen, kleuren en lijsten en technieken met elkaar te combineren. Voor een artistieke uitstraling, kun je met verschillende groottes werken of behoudt de rust in de kamer juist door een ‘serie’ te maken met je kind. Kunstwerken in eenzelfde thema (zoals de zee), met eenzelfde frame in dezelfde grootte.

 • Art wall
 • Creatieve oplossingen met restjes van behang

  Heb je nog restjes over van behang? Indien je deze bewaart, kun je hier super creatieve dingen mee doen! Denk bijvoorbeeld aan het behangen en inrichten van een poppenhuis, dat geïnspireerd is op het huidige interieur. Een poppenhuis is een prachtig cadeau voor zowel jongens als meiden, waar uren speelplezier aan beleeft kan worden! Een ander leuk idee? Gebruik mooie fotolijsten om de restjes behang in te lijsten en hang deze langs de trap, in de badkamer van de kinderen of op een andere plek waar de kinderen vaak voorbij lopen.

  Benieuwd naar de behangcollectie van Bibelotte? Bekijk alle prachtige patronen, kleuren en dessins hier.