Slimme opbergers voor de kinderkamer

Aan het einde van een dag vol indrukken en avonturen, is het tijd om al het speelgoed en alle spulletjes netjes op te bergen. Met onze tips creëer jij in een handomdraai rust in de kinderkamer. Lees snel verder!

Met onze tips creeer jij in een handomdraai rust in de kinderkamer.
 • Mandjes aan de muur

  Manden aan de muur bieden de ideale oplossing voor losse spulletjes. Door de manden van etiketten te voorzien weet je kind welke mand voor welk speelgoed is. Voor de allerkleinsten kun je de etiketten afplakken met plaatjes van het speelgoed in plaats van met tekst. Zo weten zij welk stuk speelgoed in welk mandje gelegd moet worden. Ook wandplanken bieden een uitkomst. Niet alleen als opbergers, ook om mooi speelgoed uit te lichten en juist mee te nemen in de styling van de kinderkamer. Opbergen gaat een stuk makkelijker als ieder item in het huis een plekje heeft.

 • Opbergruimte onder het bed maken

  Indien jouw kind een hoogslaper heeft, kun je handig gebruik maken van de hoogte van het bed door er extra kasten in te bouwen. Indien je de indeling van de ingebouwde kasten goed uitdenkt, biedt dit heel veel mogelijkheden. Denk hierbij aan de interesses en de leeftijd van je kind. Waar gaat je kleine de ruimte de komende jaren voor gebruiken? Is jouw kind bv. gek op verkleden, dan is het wellicht een leuk idee extra hangruimte te creëren voor een ingebouwde verkleedhoek. Speelt jouw kleine veel met lego? Dan zijn ingebouwde lades die je uit kunt schuiven wellicht handiger, om de lego te kunnen sorteren.

 • Ruimte benutten
 • Ruimte benutten

  Indien je kind geen hoogslaper heeft, kan de ruimte onder het bed alsnog benut worden, door gebruik te maken van opbergkisten op wieltjes. Deze rol je makkelijk onder het bed en haal je op dezelfde manier ook weer onder het bed vandaan. Sommige kinderbedden komen ook met een ingebouwde lade, welke je uit kunt klappen om er spullen in op te bergen. Na het opruimen klap je deze eenvoudig weer in en tada! De kinderkamer ziet er weer strak en georganiseerd uit.

 • Sorteer losse spullen in de handige kratjes van Hay of Aykasa.

  De kratjes van Hay of Aykasa komen in allerlei leuke kleurtjes, waardoor deze super leuk bij de styling van de kinderkamer passen. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg handig, door de inklapbare functie. Mochten de kratjes niet gebruikt worden, kun je ze eenvoudig in de kast opbergen. Indien je kids ze niet gebruiken, zijn ze bestand tegen voedsel. Hierdoor kun je ze ook onder andere voor de keuken of het eigen interieur gebruiken.

 • Vrolijke kratjes
 • Het Bibelotte wandmeubel

  Dit handige wandmeubel is gemaakt voor alle boekjes, speeltjes en knuffels die anders rondslingeren. Of je zet de planken vol met mandjes, kratjes of mooie kunstwerkjes. Fijn is dat je het hoog kunt ophangen zodat je onder het wandmeubel nog een gezellig hoekje kunt maken met bijvoorbeeld ons opbergmeubel of een bed!