Speelhoekjes in de woonkamer

Kleine kinderen zijn overdag bezig de wereld te ontdekken en hebben geen tijd om op te ruimen. Een speelhoekje creëren in de woonkamer voorkomt dat het speelgoed van je kind door heel de woonkamer slingert en is bovendien erg fijn voor je kind! Als het hoekje ook nog eens leuk met het interieur matcht, is dat helemaal mooi meegenomen. Wij geven je graag tips!

Wij geven graag tips voor leuke speelhoekjes in de woonkamer
 • Opbergmeubels

  Allereerst, zijn de multifunctionele opbergmeubels van Bibelotte een ware uitvinding en een echte aanrader voor het creëren van een gezellig speelhoekje in de woonkamer. De opbergmeubels zijn bijzonder mooi en dankzij het ruime aanbod is altijd wel een model dat bij het interieur past. Bovendien bergt het meubel al het speelgoed van je kleine in een handomdraai op. Dankzij de veelzijdigheid van de opbergmeubels kunnen deze onder andere gebruikt worden als bureau, leeshoek, loungehoek, als zithoek voor de eettafel en uiteraard als speelhoek. Bekijk de collectie multifunctionele opbergmeubels hier.

 • Wandplankjes

  Met wandplankjes / wandmeubel creëer je in een mum van tijd een gezellig speelhoekje voor je kinderen. Hang er een aantal boven elkaar op en decoreer deze met mooie manden, boeken, telramen of ander mooi speelgoed. Of installeer een brede wandplank over de lengte van een stuk muur om ‘aan te zitten’, bijvoorbeeld in het verlengde van de TV-meubel. Schuif er een leuk stoeltje of een zitzak aan en je kind heeft een plekje om te kleuren/te spelen!

 • Tipitent
 • Tipitent van Bibelotte beddengoed

  De tipitent is een favoriet onder veel kinderen, omdat het een geborgen speelhoekje creëert waarin hij/zij zich kan terugtrekken, avonturen kan beleven en ‘indiaantje’ of ‘huisje-boompje-beestje’ kan spelen. Met een comfortabel kleed en wat kussens beleeft je kind urenlang plezier! Indien je geen tipitent in huis hebt, kun je deze samen met je kinderen maken! Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal palen (bamboe stokken, of eventueel een paar grote, geschuurde takken uit een nabijgelegen bos), een touw en Bibelotte beddengoed. Je kinderen zullen dit ongetwijfeld een geweldige activiteit vinden en erg trots zijn op de zelfgemaakte tipitent!

 • Accessoires voor het speelhoekje

  Het speelhoekje leuk aankleden? Indien je restjes behang over hebt uit onze behang collectie, decoreer dan een aantal schoenendozen en gebruik deze om potloden, stiften en kleurplaten of speelgoed in op te bergen. Of creëer een hoekje met schoolbordverf in een bijzondere vorm, zoals een cirkel of een boog en laat je kinderen hierop krijten. Schuif er een tafeltje met een leuk kleed tegenaan of een keukentje voor een hoekje in de leefkeuken en je kleine heeft een heerlijk plekje voor zichzelf om creatief bezig te zijn en ‘het menu van de dag’ op te schrijven.

 • Een hoekje creëren met ingebouwde meubels

  Heb jij een (voorraad)kast in de woonkamer staan die je weinig gebruikt? Richt deze in met bureau, een mooie lamp en een leuk stoeltje voor je kind! Of zaag een grote vierkant uit de kast. Verstevig het vierkant vervolgens met massief hout, leg er een matraskussen in en voila! Je kleine heeft een eigen ingebouwde lighoek in de woonkamer. Vaak kun je dus al een gezellige speelhoek maken met de meubels en spullen die je als gezin al in huis hebt staan of door de aanschaf van een opbergmeubel en enkele accessoires. Laat je creativiteit erop los en betrek je kinderen in het proces, dit zullen zij zeker leuk vinden!